بهترین فیلم های هکری تا سال 2024

بهترین فیلم های هکری

هر چند وقت یک بار است که خبری شوکه کننده از هکرها می‌شنویم. هک شدن شرکت‌های بزرگ، درز اطلاعات محرمانه یا حتی نفوذ به سازمان‌های خاص! شنیدن این اخبار به شکل عجیبی هیجان انگیز است؛ مخصوصا اگر به دنیای برنامه نویسی و هک علاقمند باشید. در این مقاله بهترین فیلم های هکری تا سال 2024 را معرفی می‌کنیم تا نگاهی هر چند تخیلی به دنیای تاریک و ناشناخته‌ی امنیت سایبری داشته باشیم. با ما همراه باشید.

Ghost in the Shell

  • سال اکران: 1995
  • ژانر: علمی تخیلی، اکشن
  • (IMDb): 7.9
انیمه Ghost in the Shell

کارگردان این انیمه‌ی کلاسیک سایبرپانک، مامورو اوشیی است که بر اساس مانگای هم‌نام اثر ماسامونه شیرو ساخته شده است. ژاپن، سال ۲۰۲۹. موتوکو کوساناگی (با صداپیشگی اتسکو تاناکا) رهبر بخش امنیت عمومی ۹ است که به دنبال هکر خطرناکی به نام عروسک‌گردان (با صداپیشگی ایماسا کایومی) می‌گردد.

انیمه‌ی Ghost in the Shell مفهوم هک کردن را به سطح جدیدی می‌برد. در دنیای این انیمه، مردم بدن‌های ترکیبی دارند و به سایبورگ‌های کامپیوتر-انسان تبدیل شده اند. این مزیت به آن‌ها اجازه می‌دهد با وسایل تکنولوژی ارتباط برقرار کنند یا خیلی سریع مهارت‌های جدید یاد بگیرند. این کار با رابطی که در مغز قرار دارد انجام می‌شود. در این جامعه کسی هست که از این قاعده مستثنی است. تنها مغز و نخاع سرگرد کوساناگی انسان است، اما بدن سایبرگی او به او قدرت هک کردن وسایل و آدم‌ها را می‌دهد.

این فیلم چطور در بین فیلم های هکری قرار می‌گیرد؟

این فیلم به خاطر مضامین فلسفی عمیق، جلوه‌های بصری خیره کننده و تاثیر بزرگی که روی سبک سایبرپانک داشته، شناخته شده است.

eXistenZ

  • سال اکران: 1999
  • ژانر: ترسناک، علمی تخیلی
  • (IMDb): 6.8
فیلم eXistenZ

دیوید کراننبرگ نویسنده، کارگردان و هم‌تهیه‌کننده‌ی فیلم «eXistenZ» است. این فیلم با ترکیب ویژگی‌های Body Horro (سبک مورد علاقه کراننبرگ) با عناصر مهم علمی-تخیلی ساخته شده است. شخصیت اصلی فیلم، طراح بازی به نام آلگرا گلر (با بازی جنیفر جیسن لی) است. در دنیای آینده‌ی تاریک فیلم، بازی‌ها با اتصال ابزارهای بازی به ستون فقرات انسان انجام می‌شوند. جود لاو، ویلم دافو، ایان هولم و کالوم کیت رنی هم در این فیلم بازی کرده‌اند.

خرید اکانت نتفلیکس ارزان

دیدن یک فیلم ترسناک در بین فیلم های هکری عجیب است اما با وجود فروش کم در گیشه، «eXistenZ» در طول سال‌ها به فیلمی کالت تبدیل شده است. نوع هک‌کردنی که کراننبرگ در این فیلم نشان می‌دهد شبیه چیزی است که در ماتریکس دیده‌ایم. در اینجا، به جای کامپیوترها، این بدن انسان است که امکان دخالت هکرها، در این مورد مخالفان سرسخت بازی‌های بیوتکنولوژی، را فراهم می‌کند.

WarGames

  • سال اکران: 1983
  • ژانر: هیجان انگیز، علمی تخیلی
  • (IMDb): 7.1
فیلم WarGames

جنگ های کامپیوتری (WarGames) به کارگردانی جان بدهام و نویسندگی لارنس لاسکر و والتر پارکس ساخته شده است. این فیلم به خاطر پیشگام بودن و به تصویر کشیدن اولین نمونه هک و تاثیر آن روی فرهنگ عامه آمریکا، اثر مهمی به شمار می‌رود. متیو برودریک در نقش دیوید لایتمن، دانش‌آموز دبیرستانی و هکر جوانی بازی می‌کند که به ابررایانه‌ی ارتش آمریکا نفوذ می‌کند.

جنگ‌های کامپیوتری صحنه‌های زیادی دارد که قدرت و احتمالاً خطرناک بودن هک و جامعه‌ی در حال توسعه‌ی تکنولوژی در دهه‌ی ۸۰ میلادی را نشان می‌دهد. این روند با جامعه‌ی امروزی اینترنت به اوج می‌رسد. با وجود اینکه در بعضی صحنه‌ها نحوه‌ی هک کردن دقیق به تصویر کشیده نشده، فیلم در کل فیلمنامه‌ای سرگرم‌کننده و قابل فهم برای مخاطب ارائه می‌دهد، بدون اینکه به خاطر ماهیت پیچیده‌ی هک، گیج‌کننده به نظر برسد.

این فیلم چطور در بین فیلم های هکری قرار می‌گیرد؟

با نگاهی به امروز، ما همچنان شاهد اهمیت این فیلم در اتفاقات واقعی زیادی هستیم. از نوجوانانی که برای تفریح به سیستم‌های مهم نفوذ می‌کنند تا حملات سایبری دولتی که ثبات بین‌المللی را به خطر می‌اندازند، «بازی‌های جنگی» به عنوان داستانی پیشگویانه عمل می‌کند و بر نیاز مداوم به اقدامات امنیت سایبری قوی در دنیایی که فناوری و تهدیدات به سرعت در حال پیشرفت هستند، تأکید می‌کند.

Blackhat

  • سال اکران: 2015
  • ژانر: جنایی، اکشن
  • (IMDb): 5.5
فیلم بلک هت

مایکل مان، کارگردان و تهیه‌کننده‌ی مشترک فیلم «Blackhat»، کریس همسورث را در نقش نیک هَث‌وی، هکری که در زندان است، انتخاب کرده است. او در ازای کمک به FBI و واحد جنگ سایبری ارتش آزادی‌بخش خلق چین برای متوقف کردن یک مجرم سایبری، آزاد می‌شود. بازیگران دیگر این فیلم تانگ وی، ویولا دیویس، هولت مک‌کالانی و اندی اون هستند.

«Blackhat» یکی از فیلم‌های تریلر دست‌کم‌گرفته‌شده‌ی مان است که با وجود فروش کم در گیشه، نکات قابل توجه زیادی دارد. فیلمنامه از همان دقیقه اول پر از تعلیق و جذاب است و به خوبی می‌تواند فضای پرتنش و فریبنده‌ی هکرها و سازمان‌های دولتی را به تصویر بکشد. در عین حال، «Blackhat» با نمایش سینمایی هک کردن، از جمله تکنیک‌های مختلفی مانند رمزنگاری و نفوذ به شبکه، عمیق می‌شود.

این فیلم چطور در بین فیلم های هکری قرار می‌گیرد؟

این فیلم با ترکیب اکشن، تعلیق و جاسوسی بین‌المللی، بر تأثیر وسیع و ویرانگر تهدیدات سایبری در دنیای مدرن تأکید می‌کند.

در مقاله بهترین فیلم های کریس همسورث با آثار دیگر این بازیگر مطرح آشنا شوید.

Snowden

  • سال اکران: 2016
  • ژانر: هیجان انگیز، مستند
  • (IMDb): 7.3
فیلم Snowden

الیور استون، کارگردان و هم‌نویسنده‌ی فیلم «اسنودن»، داستان واقعی ادوارد اسنودن، پیمانکار سابق سی‌آی‌ای را روایت می‌کند که پس از پی بردن به اطلاعات بسیار محرمانه در مورد آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA)، به یک افشاکننده‌ی اطلاعات تبدیل شد. این فیلم ستارگان فوق‌العاده‌ای دارد که جوزف گوردون لویت نقش اسنودن و شایلین وودلی نقش شریک او را بازی می‌کنند. علاوه بر این، شاهد حضور زکری کوئینتو، ملیسا لئو، تام ویلکینسون و نیکلاس کیج هستیم.

اسنودن استعدادی خارق‌العاده در زمینه‌ی هک کردن دارد و فیلم به خوبی، با جزئیات دقیق، برنامه‌ریزی و اجرای اسنودن برای افشای اطلاعاتی که به نظر او باید عمومی می‌شد را به تصویر می‌کشد. فیلم به طرز شگفت‌انگیزی از تکنیک‌های رمزنگاری و خروج مخفیانه‌ی داده‌ها توسط اسنودن رونمایی می‌کند.

این فیلم چطور در بین فیلم های هکری قرار می‌گیرد؟

این فیلم پرده از پیچیدگی‌های اخلاقی و پیامدهای جمع‌آوری گسترده داده‌ها و نقض حریم خصوصی برمی‌دارد و باعث ایجاد بحث‌هایی در مورد سوءاستفاده دولت، حریم خصوصی افراد و نقش افشاگران در جامعه می‌شود. این فیلم بر تأثیر افشاگری‌های اسنودن بر درک عمومی از حریم خصوصی و امنیت در عصر دیجیتال تأکید می‌کند.

Inception

  • سال اکران: 2010
  • ژانر: علمی تخیلی، اکشن
  • (IMDb): 8.8
فیلم تلقین

کریستوفر نولان، نویسنده، هم‌تهیه‌کننده و کارگردان فیلم «تلقین»، لئوناردو دی‌کاپریو را در نقش دام کاب، سارقی ماهر، انتخاب کرده که می‌تواند با نفوذ به رویاهای افراد، اسرار آن‌ها را بدزدد. سایتو (با بازی کن واتانابه)، هدف جدید او، کاب را برای انجام مأموریتی استخدام می‌کند که در ابتدا برای این دزد حرفه‌ای غیرممکن به نظر می‌رسد. کاب باید به جای دزدیدن یک راز، ایده‌ای در ذهن هدفش، که یک تاجر (با بازی کیلین مورفی) است، بکارد!

«تلقین» با تصویری خلاقانه از هک کردن شناخته می‌شود. از یک طرف، تیم به رهبری کاب با نفوذ به رویاهای افراد، به مغز آن‌ها دسترسی پیدا می‌کنند. از طرف دیگر، زمانی که خودشان در رویا هستند، این تیم این مزیت را دارد که بتواند محیطی را که در آن قرار می‌گیرد دستکاری کند، در واقع خودشان را هک می‌کند. با این نگاه Inception می‌تواند یکی از بهترین فیلم های هکری تاریخ نام بگیرد.

The Matrix

  • سال اکران: 1999
  • ژانر: علمی تخیلی، اکشن
  • (IMDb): 8.7
فیلم ماتریکس از بهترین فیلم های hbo

ماتریکس، یکی از تاثیرگذارترین فیلم‌های دهه‌ی ۹۰ میلادی و نمونه‌ی عالی از سبک سایبرپانک است. این فیلم به نویسندگی و کارگردانی فوق‌العاده‌ی خواهران واچوفسکی (آن زمان برادران واچوفسکی بودند!) و با بازی کیانو ریوز در نقش نمادین نئو، داستان بشریت گرفتار شده در یک واقعیت ساختگی خلق‌شده توسط ماشین‌ها را روایت می‌کند.

با اینکه ماتریکس یک فیلم کلاسیک هک محسوب نمی‌شود، اما المان‌هایی مرتبط با این موضوع را در خود جای داده است. در واقع، نئو در طول روز یک برنامه‌نویس کامپیوتر و شب‌ها یک هکر به تصویر کشیده می‌شود و همین علاقه به هک کردن او را با ترینیتی (کری-آن موس) آشنا می‌کند. ماتریکس یک فیلم کلاسیک سایبرپانک است که از زمان اکرانش، تاریخ‌ساز شده است.

این فیلم چطور در بین فیلم های هکری قرار می‌گیرد؟

این فیلم یک صحنه هک قابل توجه دارد که در آن نئو و ترینیتی با نفوذ به یک ساختمان به شدت محافظت شده، مورفیوس را نجات می‌دهند. آن‌ها با استفاده از درک خود از قوانین ماتریکس، واقعیت را تغییر می‌دهند و ترکیبی از دستکاری فیزیکی و دیجیتال را به نمایش می‌گذارند. این صحنه بر موضوع اصلی فیلم، زیر سوال بردن واقعیت و قدرت دانش در دنیایی تحت کنترل دیجیتال، تأکید می‌کند.

One Point O

  • سال اکران: 2004
  • ژانر: ترسناک، علمی تخیلی
  • (IMDb): 5.9
فیلم One Point O

یک نقطه صفر (One Point O) به نویسندگی و کارگردانی جف رن‌فرو و مارتین تورسون، یک جواهر به‌شدت دست‌کم‌گرفته‌شده و مهجور است که بازی جرمی سیستو، دبورا کارا اونگر، بروس پین و اودو کیِر را به نمایش می‌گذارد. سایمون جی. (با بازی سیستو) یک برنامه‌نویس کامپیوتر است که به تنهایی در آپارتمانش زندگی می‌کند. یک روز، او بسته‌ی خالی‌ای دریافت می‌کند که سفارش نداده است. این اولین بسته از بسته‌های بسیار دیگری است که برای او می‌رسد.

یک نقطه صفر به طرز شگفت‌انگیزی مضامینی را که برای فیلم های هکری جالب هستند، مانند پارانویا نسبت به شرکت‌های بزرگ و جامعه‌ای با تکنولوژی فوق پیشرفته، با عناصر کافکاییِ انزوا و اتمسفر کابوس‌گونه ترکیب می‌کند. در این فیلم، هک کردن به عنوان اطلاعات پس‌زمینه استفاده می‌شود تا واقعیت دیستوپیایی فیلم را بهتر ملموس کند. برای کشف شدن و بلافاصله زیر نظر قرار گرفتن.

Anon

  • سال اکران: 2018
  • ژانر: هیجان انگیز، علمی تخیلی
  • (IMDb): 6.1
فیلم Anon

هم‌نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده‌ی فیلم «ناشناس» (Anon) اندرو نیکول، استاد داستان‌های علمی-تخیلی است. این فیلم جامعه‌ی آینده‌ای را به تصویر می‌کشد که در آن هیچگونه حریم شخصی وجود ندارد. درواقع، تمام شهروندان موظفند ایمپلنت‌هایی در چشم خود داشته باشند که به طور مداوم زندگی آن‌ها را ضبط می‌کند. کلایو اوون در نقش سال فریدلند، کارآگاه پلیسی شهری پر دردسری بازی می‌کند که به طور اتفاقی با زنی با بازی آماندا سایفرد روبرو می‌شود که به نظر می‌رسد تحت نظر ایمپلنت‌ها قرار ندارد.

با توجه به تأثیر باورنکردنی فناوری بر جامعه‌ی به تصویر کشیده شده در «ناشناس»، استفاده از عناصر هک کردن برای انتقال کامل اهمیت فوق‌العاده‌ی داده‌های هر شهروند و ماهیت دیستوپیایی محیطی که فریدلند در آن کار می‌کند، ضروری است. برای مثال، حملات سایبری به جای هدف قرار دادن دستگاه‌ها، مستقیماً به بینایی افراد حمله می‌کنند. از این جهت می‌توان فیلم Anon را جزو یکی از متفاوت‌ترین فیلم های هکری دانست.

GoldenEye

  • سال اکران: 1995
  • ژانر: اکشن، ماجراجویی
  • (IMDb): 7.2
فیلم GoldenEye

فیلم GoldenEye هفدهمین قسمت از مجموعه فیلم‌های مشهور جیمز باند است. این فیلم به کارگردانی مارتین کمبل و بر اساس شخصیتی که توسط ایان فلمینگ ساخته شده، برای اولین بار پیرس برازنان را در نقش جاسوس بریتانیایی نشان می‌دهد که در حال مبارزه با یک مأمور MI6 به نام الک تریولین (شون بین) است که به فردی خائن تبدیل شده و قصد کنترل یک سلاح الکترومغناطیسی را دارد.

در GoldenEye، هک کردن از طریق حضور شخصیت منفیِ درجه دو به نام بوریس گشنکو (با بازی آلن کامینگ) که برای تریولین کار می‌کند، نمایش داده می‌شود. این برنامه‌نویس کامپیوتر که به هکر تبدیل شده، به خاطر توانایی‌های تکنولوژی‌اش اهمیت دارد: او می‌تواند از طریق کامپیوتر کنترل سلاح را به دست بگیرد و آن را به کار اندازد. GoldenEye یک فیلم جاسوسی بسیار سرگرم‌کننده است که به لطف زمینه‌های هکری، داستان هیجان‌انگیزی را روایت می‌کند که اگر جزو فیلم های هکری هم نباشد، دست کمی از آن ندارد.

Sneakers

  • سال اکران: 1992
  • ژانر: جنایی، هیجان انگیز
  • (IMDb): 7.1
فیلم Sneakers 1992

فیل آلدن رابینسون، نویسنده و کارگردان فیلم Sneakers، ستارگان فوق‌العاده‌ای را برای این فیلم گرد هم آورده است، از جمله رابرت ردفورد، سیدنی پوآتیه، بن کینگزلی، مری مک‌دانل، ریور فینیکس و دن اکروید. مارتین بیشاپ (با بازی ردفورد) رهبر یک تیم امنیتی است که گذشته‌ای به عنوان یک فعال چپ‌گرا دارد. همه چیز برای تیم زمانی تغییر می‌کند که مأموران NSA با آن‌ها تماس می‌گیرند و وظیفه‌ی بازیابی یک دستگاه رمزگذاری مرموز را به آن‌ها می‌سپارند.

«Sneakers» به خوبی نشان می‌دهد که برای تکمیل پروژه‌های هک کردن، ترکیبی از خلاقیت و دانش خاص مورد نیاز است. از آنجایی که فیلم کاملاً روی یک تیم کامل از هکرها تمرکز دارد، می‌توان تکنیک‌های مختلف را مشاهده کرد و پیچیدگی‌های آن‌ها را درک نمود. در عین حال، معضلات اخلاقی مرتبط با هک کردن نیز به طور مؤثری به تصویر کشیده شده است.

این فیلم چطور در بین فیلم های هکری قرار می‌گیرد؟

این فیلم صحنه‌ی به‌یادماندنی‌ای دارد که در آن گروه باید باهوشي خود را برای عبور از یک سیستم امنیتی پیچیده و ورود به اتاقی به شدت محافظت‌شده به کار بگیرند. این صحنه هیجان جاسوسی با تکنولوژی بالا را به خوبی نشان می‌دهد. «Sneakers» با ترکیب زیرکانه‌ی عناصر جرایم سایبری با کلیشه‌های سرقت‌های کلاسیک، به بخش ماندگاری در این ژانر تبدیل شده است.

Who Am I

  • سال اکران: 2014
  • ژانر: هیجان انگیز، جنایی
  • (IMDb): 7.4
فیلم هکری Who Am I

فیلم Who Am I توسط باران بو اودر نوشته و کارگردانی شده و یک نمونه عالی از ژانر تکنو-هیجان‌انگیز است. داستان فیلم در مورد بنجامین انگل (با بازی تام شیلینگ)، یک هکر اهل برلین است که با یک هکر دیگر به نام مکس (با بازی الیاس مبارک) آشنا می‌شود. زندگی بنجامین بعد از این آشنایی کاملا عوض می‌شود.

فیلم Who Am I صحنه‌های زیادی دارد که در آن‌ها دنیای هک و جوانب مثبت و منفی آن با جزئیات و به شکل جالبی توصیف شده است. نکته جالب این است که این فیلم آلمانی علاوه بر نشان دادن تکنیک‌های هک سایبری مثل فیشینگ، صحنه‌هایی از «گشتن در سطل زباله» توسط هکرها را هم به تصویر می‌کشد تا نشان دهد که گاهی اوقات اقدامات عملی بدون دخالت کامپیوتر هم برای رسیدن به هدف نهایی هک کردن ضروری هستند. Who Am I یکی از فیلم های هکری خوب است که زیاد به آن نپرداخته اند.

The Girl with the Dragon Tattoo

  • سال اکران: 2009
  • ژانر: هیجان انگیز، معمایی
  • (IMDb): 7.8
فیلم The Girl with the Dragon Tattoo

دختری با خالکوبی اژدها به کارگردانی نیلز آردن اُپلِو ساخته شده و بر اساس رمانی به همین نام اثر استیگ لارسن است.

مایکل بلومکویست (با بازی مایکل نیکویست)، یک روزنامه‌نگار که تحت بازجویی قرار دارد و با سه ماه زندان روبرو است، به همراه لیزبت سالاندر (با بازی نوئمی راپیس)، یک هکر ماهر و متخصص امنیت با گذشته‌ای مرموز، توسط خانواده ثروتمند ونگر برای تحقیق درباره ناپدید شدن یکی از اعضای خانواده استخدام می‌شوند.

دختری با خالکوبی اژدها تصویر واقعی‌تری از هکرها و توانایی‌های هک را به مخاطب نشان می‌دهد، بدون هیچ‌گونه عناصر آینده‌نگرانه یا سایبرپانکی. در طول فیلم به‌طور گسترده از تکنولوژی و کامپیوتر برای جمع‌آوری و جستجوی اطلاعات استفاده می‌شود و این لیزبت سالاندر است که بیشتر از آن‌ها استفاده می‌کند.

این فیلم چطور در بین فیلم های هکری قرار می‌گیرد؟

این فیلم صحنه هک برجسته‌ای دارد که در آن لیزبت سالاندر با استفاده از مهارت‌های استثنایی هک خود، اطلاعات حیاتی را جمع‌آوری می‌کند. او از راه دور به کامپیوتر یک شخصیت دسترسی پیدا می‌کند تا اسناد مهمی را بازیابی کند و مهارت خود در جاسوسی دیجیتال را به نمایش می‌گذارد. این صحنه همچنین بر تم فیلم یعنی کشف رازهای پنهان در دنیای دیجیتال تأکید می‌کند. این صحنه به طور مؤثری نشان می‌دهد که امنیت سایبری، یا نبود آن، چگونه می‌تواند نقش اساسی در تحقیقات مدرن ایفا کند.

این فیلم 2 سال بعد توسط دیوید فینچر هم بازسازی شده است. در این مقاله می‌توانید با بهترین فیلم های دیوید فینچر آشنا شوید.

Johnny Mnemonic

  • سال اکران: 1995
  • ژانر: علمی تخیلی، اکشن
  • (IMDb): 5.6
فیلم Johnny Mnemonic

Johnny Mnemonic به کارگردانی رابرت لانگ ساخته شده و بر اساس داستان کوتاهی به همین نام نوشته‌ی ویلیام گیبسون، پیشگام سبک سایبرپانک، است. بازیگران این فیلم شامل ستارگان بزرگی مثل کیانو ریوز، دالف لوندگرن، آیس-تی و تاکشی کیتانو می‌شود. جانی نامونیک (با بازی ریوز) یک ایمپلنت ذخیره‌سازی در مغز خود دارد که به او امکان حمل و نقل اطلاعات حساس را می‌دهد. اما همه چیز زمانی تغییر می‌کند که او قبول می‌کند چیزی متفاوت از همیشه را حمل کند.

در این فیلم، هک کردن برای دسترسی به اطلاعات حساس موجود در مغز جانی ضروری است. یاکوزا و یک شرکت قدرتمند به رهبری تاکاشی (کیتانو) به نام فارماکوم، به دنبال این اطلاعات هستند. در همین حال، فضای سایبرپانکی فیلم با به نمایش گذاشتن ابزارهای تکنولوژی چندگانه و متنوع در طول فیلم، اهمیت هک را افزایش می‌دهد. Johnny Mnemonic فیلمی است که انگار آینده را پیش‌بینی کرده است.

این فیلم چطور در بین فیلم های هکری قرار می‌گیرد؟

این فیلم به مضامین فناوری، حافظه و هزینه انسانی جرایم سایبری می‌پردازد.

The Signal

  • سال اکران: 2014
  • ژانر: علمی تخیلی، هیجان انگیز
  • (IMDb): 6.0
فیلم The Signal

سیگنال، به کارگردانی و نویسندگی مشترک ویلیام ایوبانک، مضمون هک را وارد فضای سینمای هنری می‌کند و آن را با چاشنی‌های محکمی از علمی-تخیلی و هیجان‌انگیز ترکیب می‌کند. بازیگران این فیلم برنتون توایتس، اولیویا کوک و بو ناپ به ترتیب در نقش نیک، هالی و جونا، دانشجویان MIT، هستند. در حالی که آن‌ها به سمت کالیفرنیا رانندگی می‌کنند، یک هکر مرموز شروع به ارسال ایمیل برایشان می‌کند. همه چیز زمانی تغییر می‌کند که آن‌ها موقعیت هکر را ردیابی می‌کنند.

در فیلم سیگنال، هک کردن نقش کمی دارد، اما مهم است زیرا توانایی دانشجویان را در مقابله با هکر با ردیابی موقعیت او نشان می‌دهد. فیلم توضیح می‌دهد که چگونه گاهی اوقات همان افرادی که هدف هکرها قرار می‌گیرند، می‌توانند با کسب دانش خاص، قدرت را تغییر دهند و با همان سلاح‌ها به حمله پاسخ دهند.

Tron

  • سال اکران: 1982
  • ژانر: علمی تخیلی، اکشن
  • (IMDb): 6.7
فیلم Tron 1982

ترون، یک فیلم علمی-تخیلی و کالت جذاب از دهه ۸۰ به نویسندگی و کارگردانی استیون لیسبرگر است. بازیگر نقش اول این فیلم جف بریجز در نقش کوین فلین، یک توسعه‌دهنده سابق بازی‌های ویدیویی و صاحب یک سالن بازی‌های ویدیویی است. فلین بعد از اینکه سعی می‌کند سیستم شرکتی که برای آن کار می‌کرد را هک کند، به داخل نرم‌افزار آن پرتاب می‌شود. محبوبیت ترون ساخت دنباله‌اش در سال ۲۰۱۰ را ممکن کرد. (اگر جلوه‌های ویژه برایتان اهمیت زیادی دارد، نسخه دوم این فیلم که در سال ۲۰۱۰ ساخته شده را تماشا کنید.)

اگرچه ترون هک کردن را به شکل واقع‌گرایانه‌ای نشان نمی‌دهد، اما همچنان المان‌هایی در آن وجود دارد که به آن دنیا و زیرفرهنگ مرتبط است. ترون ایده‌ی فضای مجازی را به عنوان یک واقعیت کاملا متفاوت و موازی ساخته شده از کد و نرم‌افزار مطرح می‌کند. همچنین شخصیت فلین نیز زمانی که سعی می‌کند خودش را وارد سیستم شرکت کند، توانایی‌های هک را به نمایش می‌گذارد. شاید بتوان Tron را جزو فیلم های هکری فانتزی دسته بندی کرد.

23

  • سال اکران: 1998
  • ژانر: هیجان انگیز، درام
  • (IMDb): 7.2
فیلم 23

۲۳، یک تریلر مهیج و کمتر شناخته‌شده به کارگردانی و نویسندگی مشترک هانس-کریستیان اشمیت است که بر اساس رویدادهای واقعی ساخته شده است. آگوست دیهل در نقش کارل کخ، یک هکر واقعی که در دهه ۸۰ آلمان و دوران جنگ سرد زندگی می‌کرد، بازی می‌کند. او شروع به هک کردن شبکه جهانی داده، نسخه اولیه اینترنت، می‌کند و برای کاگ‌ب (سازمان اطلاعاتی شوروی سابق) کار می‌کند.

فیلم ۲۳ یک اثر سینمایی عالی است که به خوبی دوره‌ی پیشگامانه‌ی بسیاری از هکرهای غیرنظامی که در دهه ۸۰ میلادی شروع به کشف قابلیت‌های ابزارهای تکنولوژی جدید کردند را به تصویر می‌کشد. همزمان، ۲۳ به شکلی بی‌نقص آغاز دوره‌ی جدیدی را نشان می‌دهد، زمانی که جاسوسی به جای اینکه توسط جاسوسان مرموز به صورت حضوری انجام شود، به صورت الکترونیکی از طریق رایانه‌ها صورت می‌گیرد. ۲۳ فیلمی است که اغلب نادیده گرفته می‌شود، اما همچنان تا به امروز قدرتمند باقی مانده است.

The Italian Job

  • سال اکران: 2003
  • ژانر: اکشن، جنایی
  • (IMDb): 7.0
فیلم The Italian Job

فیلم شغل ایتالیایی، به کارگردانی اف. گری گری، بازسازی‌ای آزادانه‌ای با الهام از فیلم کالتِ سال ۱۹۶۹ با همین نام است. بعد از اینکه استیو فریزرلی (با بازی ادوارد نورتون) به گروهش خیانت می‌کند و کل غنیمت یک سرقت بی‌نقص را از آن‌ها می‌دزدد، اعضای باقیمانده، به رهبری چارلی کروکر (با بازی مارک والبرگ)، نقشه انتقام می‌کشند.

در گروه چارلی یک هکر به نام لایل (با بازی ست گرین) حضور دارد که نقشی کاملا کلیدی ایفا می‌کند: او قادر است سیستم کنترل ترافیک شهر را هک کند تا هدف سرقت را به سمت محل موردنظر گروه هدایت کند. شغل ایتالیایی نشان می‌دهد که هرچه جامعه به سمت تکنولوژی و کامپیوتری شدن پیش می‌رود، تکنیک‌های سرقت نیز به موازات آن پیشرفته‌تر و تکنولوژی‌محورتر می‌شوند.

این فیلم چطور در بین فیلم های هکری قرار می‌گیرد؟

این فیلم با نمایش هک هوشمندانه‌ی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی در لس‌آنجلس و ایجاد ترافیک سنگین برای پیشبرد سرقت‌شان، جنبه‌ی جالبی را به تصویر می‌کشد. این فیلم با ادغام فناوری و استراتژی‌های سرقت سنتی، هیجانی را به ارمغان می‌آورد که جرم کلاسیک را با مهارت‌های سایبری معاصر ترکیب می‌کند. این فیلم به خاطر صحنه‌های تعقیب و گریز مهیج، سرقت‌های برنامه‌ریزی شده و کمی هم طنز، شناخته شده است.

Open Windows

  • سال اکران: 2014
  • ژانر: هیجان انگیز، جنایی
  • (IMDb): 5.1
فیلم Open Windows

فیلم «پنجره‌های باز» به کارگردانی و نویسندگی ناچو ویگالوندو ساخته شده است. این فیلم دارای صحنه‌پردازی ویژه‌ای است: داستان از طریق ویدیوهای زیادی که تماشاچی از طریق اسکرین‌کست (ضبط و نمایش همزمان صفحه نمایش) می‌بیند، پیش می‌رود.

بازیگر نقش اصلی فیلم، الایژا وود، در نقش نیک چمبرز بازی می‌کند، طرفداری که برنده‌ی فرصت ملاقات با بازیگر مورد علاقه‌اش، جیل گادوارد با بازی ساشا گری می‌شود.

«پنجره‌های باز» دوگانگی تکنولوژی و به طور خاص، توانایی آن در اتصال افراد به یکدیگر را در حالی که در عین حال در معرض هک شدن قرار دارد، به تصویر می‌کشد. در واقع، در فیلم، تلفن همراه جیل هک می‌شود و دوربین و میکروفون آن از راه دور روشن می‌شود. «پنجره‌های باز» خود به خود یک فرآیند خلاقانه‌ی تکنولوژیکی است.

Hackers

  • سال اکران: 1995
  • ژانر: علمی تخیلی
  • (IMDb): 6.2
فیلم Hackers 1995

فیلم «هکرها» با وجود اینکه در گیشه سال ۱۹۹۵ عملکرد خوبی نداشت، به خاطر سبک سایبرپانکی و توانایی‌اش در به تصویر کشیدن فضای اینترنت اولیه، در طول سال‌ها به فیلمی کالت تبدیل شد. این فیلم داستان گروهی از هکرهای جوان، از جمله آنجلینا جولی، جانی لی میلر، متیو لیلارد و رنولی سانتیاگو را دنبال می‌کند که با یک هکر قدرتمند و خطرناک مبارزه می‌کنند.

در فیلم «هکرها» صحنه‌های زیادی وجود دارد که شخصیت‌های اصلی از تکنیک‌ها و ابزارهای هک برای رسیدن به اهدافشان استفاده می‌کنند. این تکنیک‌ها شامل کرک کردن رمز عبور، فیشینگ و اسکن شبکه و موارد دیگر می‌شود. با این حال، باید تأکید کرد که فیلم تمایل به اغراق و بزرگ‌نمایی هک واقعی دارد و گاهی اوقات قابلیت‌های بالقوه یک حمله هک را بیش از حد واقعی نشان می‌دهد یا به شکل خلاقانه‌ای آن‌ها را تقویت می‌کند. «هکرها» یک مقدمه سرگرم‌کننده برای فیلم‌های هک است.

این فیلم چطور در بین فیلم های هکری قرار می‌گیرد؟

این فیلم به خاطر به تصویر کشیدنِ سبک‌وارِ فرهنگ هکر و دنیای سایبری شهرت دارد. یکی از صحنه‌های نمادین فیلم، نفوذ شخصیت‌های اصلی به یک شبکه‌ی تلویزیونی برای پخش پیامشان است. این صحنه نمایانگر روحیه‌ی یاغی‌گرانه‌ی جامعه‌ی هکر در برابر فساد شرکت‌ها و قدرت دانش در عصر دیجیتال است.

تحریریه نقد فارسی. عناوینی که با این اکانت انتشار می‌یابد، کاری جمعی از هنر همکاران ما در مجموعه نقد فارسی است.