نقد فیلم وکیل مدافع شیطان | هالیوود به سبک رمضان

نقد فیلم وکیل مدافع شیطان

سینمای هالیوود سبک خاص خود را دارد و به خاطر رعایت همین موارد است که طرفداران خود را در طول سال های طولانی حفظ کرده است. این سبک خاص در بازه های زمانی خاص، خلاقیت هایی را می طلبد که گاهی موفق هستند و ترندهای جدیدی خلق می‌کنند و گاهی هم شکست های عجیبی می‌خورند. فیلم Devil’s advocate را هم می‌توان جزو فیلم های متفاوت در سال 1997 دانست. در این مقاله با نقد فیلم وکیل مدافع شیطان همراه ما باشید تا ببینیم این فیلم یک اثر متفاوت هالیوودی است یا یک فیلم مناسب برای ماه رمضان.

معرفی فیلم وکیل مدافع شیطان

کوین لومکس (کیانو ریوز) یک وکیل بسیار موفق و شکست ناپذیر در یک شهر کوچک است که با دعوت یک چهره بسیار سرشناس در دنیای وکالت به نام جان میلتون (آل پاچینو) به نیویورک سفر می‌کند. شروع به کار لومکس در شرکت حقوقی جدید با کابوس های همسرش مریان (شارلیز ترون) همراه می‌شود. پیشرفت کوین در شغل جدید باعث بدتر شدن حال همسرش می‌شود و ارتباط او را با واقعیت قطع می‌کند. در همین حال کوین می‌فهمد که جان میلتون اهدافی بزرگ‌تر از برنده شدن در پرونده‌ها دارد.

اگر به کاراکترهای سرسخت و داستان‌های جذاب علاقه دارید، نقد فیلم پرستیژ را از دست ندهید.

نقد فیلم وکیل مدافع شیطان

یکی از کلیشه‌های رایج در مورد وکیل‌ها در فیلم‌های هالیوودی، فروختن روحشان به شیطان است. قدم بعدی در اکثر این فیلم‌ها، نشان دادن درگیری‌های درونی این وکیل‌هاست که شاید به نوعی نشان دهنده کشمکش درونی آن‌ها بین خوبی و بدی باشد. وکیل مدافع شیطان از این زاویه دید بسیار کلیشه ای و در حال نوآورانه است.

مسیر رشد برای لومکس به شکلی کاملا کلیشه ای طی می‌شود. او در یک محیط کوچک بهترین است و یک کاراکتر منفی به سراغ او می‌رود. کاراکتر منفی در یک منظره خیره کننده به او می‌گوید که توانایی‌های زیادی دارد. او در طول مسیر خود به ارزش‌هایش پشت می‌کند و همانطور که انتظار می‌رود، تاوان آن را خواهد داد.

به فیلم‌های سمبلیک علاقه دارید؟ نقد فیلم پلتفرم مخصوص شماست!

با این وجود می‌توان به جرئت گفت که The Devil’s advocate چیزی فراتر از کلیشه‌های رایج است. این اتفاق به لطف بازی ستارگانی مثل آل پاچینو و کیانو ریوز افتاده است اما نمی‌توان تاثیر موسیقی و صحنه‌ها را هم در آن کم دانست. از طرفی نمی‌توان نگرش کلی به مقوله شیطان را دست کم گرفت. طبیعتا یک شیطان کلیشه ای می‌توانست باعث شکست این کلیشه شیطانی شود اما همه چیز دست به دست هم داد تا وکیل مدافع شیطان از این دادگاه سربلند بیرون بیاید.

وکیل مدافع شیطان

نکات جالب فیلم وکیل مدافع شیطان

  1. کیانو ریوز قرارداد کمتری برای این پروژه امضا کرد تا بودجه مورد نظر آل پاچینو تامین شود. آل پاچینو زمانی که از این موضوع با خبر شد، همان مبلغ را به خیریه بخشید.
  2. شارلیز ترون در مورد صحنه خصوصی خود به مدتی طولانی فکر کرد. او یک فیلم دیگر را به همین خاطر رد کرده بود اما به خاطر علاقه خاصی که به کاراکترش پیدا کرده بود تصمیم گرفت آن را قبول کند. با وجود این که نقد فیلم وکیل مدافع شیطان نکات منفی زیادی داشت، اما ترون با گرفتن اسکار نشان داد که این تصمیم ارزشش را داشته است.
  3. کیانو ریوز برای نزدیک شدن به کاراکتر کوین لومکس، مدت زیادی را با وکلای نیویورک گذراند.
  4. در زمان فیلمبرداری این فیلم، اختلاف سنی زوج اصلی آن 10 سال بود. کیانو ریوز در آن زمان 31 ساله و شارلیز ترون هم 21 ساله بود.
  5. کانی نیلسن در هنگام ایفای نقش خود، فقط 1 ماه بود که در خاک آمریکا سکونت داشت.
  6. بازیگر نقش مادر کوین لومکس در زندگی واقعی تنها 13 سال از کیانو ریوز بزرگتر است.
  7. زمانی که آل پاچینو در مذاکره آخر می‌گوید: “تازه دارم گرم میشم.” اشاره ای به فیلم قبلی او “رایحه زن” است که مورد توجه بسیاری از سینما دوستان قرار گرفت.
  8. کیانو ریوز و شارلیز ترون بعد از این فیلم یک بار دیگر هم به عنوان زوج در فیلم دیگری همبازی شدند.
  9. آل پاچینو 3 بار نقش جان میلتون را رد کرد.
  10. کوین اسپیسی هم برای ایفای نقش جان میلتون در نظر گرفته شده بود.
  11. در نقد فیلم وکیل مدافع شیطان حتما باید گفت که این فیلم 2 بازیگر برنده اسکار داشت: آل پاچینو و شارلیز ترون.
  12. ممکن بود این فیلم توسط سم ریمی ساخته شود.
  13. زمانی که فیلم جلوتر می‌رود، رنگ لباس های کوین لومکس تیره تر می‌شود. این تیرگی لباس نماد خاموش شدن اخلاقیات در کاراکتر است.
  14. شارلیز ترون برای ایفای نقش مریان، هر روز به مدت 1 ساعت با روانشناس صحبت می‌کرد تا بیشتر با شیزوفرنی آشنا شود. این پروسه 3 ماه برای او طول کشید.
  15. زمانی که کوین با خبرنگاری به نام لری صحبت می‌کند، یک صدای انفجار به گوش می‌رسد. این صدا درست قبل از شستن صورت او اتفاق می‌افتد. در انتهای فیلم، کوین درست به همان نقطه برمی‌گردد اما خبری از انفجار نیست. این صدا نمادی از ورود کوین به دنیای جان میلتون است.
  16. جان میلتون به چند زبان صحبت می‌کند تا نشان دهد شیطان به هیچ مرزی محدود نیست. او یک چهره است که در تاریخ کل بشر وجود دارد.
  17. در کتاب اصلی، نام خانوادگی کوین، “تیلور” است. در حالی که نام خانوادگی “لومکس” برای او در فیلم انتخاب شده است. همچنان در کتاب اصلی، کوین و جان میلتون پدر و پسر نیستند.
  18. در این فیلم فقط شیطان و دسته اش سیگار می‌کشند. کوین هم فقط در هنگام لاس زدن سیگار می‌کشد.
  19. شارلیز ترون در یک سوم از صحنه های خود در لباس خواب، با لباس زیر یا برهنه است.
  20. زمانی که کوین اولین بار به خانه میلتون می‌رود، از او می‌پرسد که اتاق خوابش کجاست. میلتون جواب می‌دهد که نیازی به خواب ندارد. همین جمله در فیلم نشان می‌دهد که جان میلتون ماهیت انسانی ندارد.

سخن آخر در مورد نقد فیلم وکیل مدافع شیطان

در یک جمله می‌توان گفت که این فیلم ارزش دیدن را دارد. هر چقدر هم که نقد فیلم وکیل مدافع شیطان پر از نکات منفی باشد، باز هم نمی‌توان از دیدن بازی چهره هایی مثل آل پاچینو، کیانو ریوز و شارلیز ترون چشم پوشی کرد. هر چند که کسی این فیلم را برای بار دوم نمی‌بیند، اما تجربه دیدن آن برای اولین بار، یک تجربه ناخوش آیند نیست.

تحریریه نقد فارسی. عناوینی که با این اکانت انتشار می‌یابد، کاری جمعی از هنر همکاران ما در مجموعه نقد فارسی است.