معرفی، بررسی و نقد سریال Stranger things

معرفی، بررسی و نقد سریال Stranger things

سریال Stranger things یکی از مشهورترین سریال‌های نتفلیکس است که از سال 2016 پخش خود را آغاز کرده است. روند مثبتی که این سریال آغاز کرده است، باعث شده است تا هواداران آن در هر فصل بیشتر شوند. به بهانه رکوردشکنی این سریال در فصل 4 تصمیم گرفتیم یک بررسی کامل در مورد آن منتشر کنیم. با ما همراه باشید.

داستان سریال Stranger things

همه چیز از جایی شروع می‌شود که ویل بایرز نوجوان در راه برگشت از خانه دوستش ناپدید می‌شود. فردای آن روز مادر او “جویس بایرز” از کلانتر برای پیدا کردن او کمک می‌گیرد. با پخش شدن خبر ناپدید شدن ویل، دوستان او هم همزمان به جستجوی او مشغول می‌شوند.

در همین حین است که یک پروژه انسانی فوق محرمانه از یک آزمایشگاه نظامی فرار می‌کند. او یک دختر نوجوان است که با روپوش سفید بیمارستانی بیش از حد جلب توجه می‌کند. افرادی که برای پیدا کردن او فرستاده شده اند تمام کسانی که با او در ارتباط هستند را به قتل می‌رسانند تا ردی از او باقی نگذارند.

این دختر که به خاطر تتوی 011 به “الون” نامیده می‌شود، در هنگام فرار به دوستان ویل برخورد می‌کند. آن‌ها تصمیم می‌گیرند که به الون کمک کنند اما این تصمیم قرار است پای آن‌ها را به مشکلات بزرگ، کارهای سخت و چیزهای عجیب زیادی باز کند.

ببینید چه سریال های دیگری در کنار Stranger Things جزو بهترین سریال های تینیجری هستند.

نقد سریال چیزهای عجیب

ترکیب ماورا طبیعه با ژانر ترسناک در یک قالب هیجان انگیز، فرمولی نیست که هر کسی از عهده ساخت آن بر بیاید. شخصیت‌های نام آشنای بسیار هستند که تلاش کرده اند این ژانرها را با هم ترکیب کنند و حاصل کار یک نمایش مسخره از المان‌های جادویی شده است. برای مثال سم ریمی که بیشتر ما آن را با سه گانه مرد عنکبوتی می‌شناسیم، در فیلم “دکتر استرنج 2: چند جهانی در دیوانگی” تلاش کرد این 3 ژانر را ترکیب کند. این ترکیب به حدی بد بود که روی کل فاز چهار مارول تاثیر گذاشت. اما سریال Stranger things خلاف این جهت حرکت کرد.

بازیگران اصلی سریال Stranger things

با وجود این که مخاطب این سریال بیشتر نوجوانان هستند اما کارگردانی اثر در حدی هست که بتواند مخاطب بزرگسال را هم تا حدی راضی کند. اضافه کردن ژانر چاشنی معمایی به فرمول بالا و کمی چاشنی شیطنت و کاراگاهی هم باعث شده است تا سریال رفته رفته پخته تر شود. البته زیربنای سریال هم منطقی است و انتقاداتی که به سایر سریال‌های تینیجری وارد است، کمتر در اینجا دیده می‌شود.

گفتیم که سریال در دهه 80 میلادی جریان دارد. خوشبختانه فضای حاکم بر سریال هم این را به خوبی نشان می‌دهد. رنگ‌های استفاده شده در دکوراسیون، وسیله‌های رایج داخل خانه، مشکلات روزمره و محدودیت‌های تکنولوژی در گذشته به خوبی قابل مشاهده و شاید قابل لمس است. سریال Stranger things در محیط خود چیزهای عجیب زیادی ندارد، در مقابل، همانطور که انتظار می‌رود، داستانی عجیبی از دنیاهای موازی روایت می‌کند.

کاراکترهای خام و نوجوان این سریال هم رفته رفته رشد می‌کنند. این رشد هم در کاراکترها و هم در بازیگران قابل مشاهده است. آن‌ها به خوبی با محیط جور می‌شوند و می‌توان فرهنگ عامه آن زمان را در رفتارشان مشاهده کرد. اوج بازیگری آن‌ها را می‌توان در تعامل با هم و هنگام حل یک مشکل به خوبی دید.

سریال Stranger Things جزو بهترین سریال های علمی تخیلی در سال های اخیر است. اگر به این سبک علاقه دارید، این سریال را از دست ندهید.

نکات جالب در مورد سریال Stranger things

  1. گاتن ماتارازو (بازیگر داستین) اولین کسی بود که برای سریال انتخاب شد.
  2. فین وولفهارد (بازیگر مایک) به خاطر بیماری فیلم بازیگری خود را از تخت خوابش ضبط کرد و برای تست بازیگری فرستاد.
  3. بازیگران نانسی و جاناتان خارج از سریال هم با هم قرار می‌گذارند.
  4. کوکا کولا برای تامین تدارکات صحنه مورد نیاز فصل سوم این سریال، از بسته بندی هایی استفاده کرد که مخصوص سال 1985 بود.
  5. لباس های نانسی در طول فصل اول تغییراتی اساسی می‌کند. در قسمت‌های اول از رنگ های ملایم و روشن استفاده می‌کند اما در گذر زمان استایل او مردانه تر و رنگ لباس‌هایش تیره تر می‌شود.
  6. صدای گاتن ماتازارو در زمان پخش به حدی تغییر کرد که تیم تدوین نتوانست دیالوگ‌های جدیدی به آن‌ها اضافه کند.
  7. برادران دافر اعلام کرده اند که احتمالا فصل پنجم سریال، آخرین فصل آن باشد.
  8. بازیگر نقش الون در زمان فیلمبرداری فصل اول سریال یازده ساله بود.
  9. الون در فصل اول فقط 42 خط دیالوگ داشت.
  10. گاردین این سریال را سومین برنامه تلویزیونی سال 2016 اعلام کرد.

تحریریه نقد فارسی. عناوینی که با این اکانت انتشار می‌یابد، کاری جمعی از هنر همکاران ما در مجموعه نقد فارسی است.