بهترین فیلم های LGBT که فراتر از تصورات ظاهر شدند

بهترین فیلم های LGBTQ

در سال های اخیر با پررنگ شدن تاثیر اقلیت‌ها در جوامع و مطرح شدن بیشتر آن‌ها، کمپانی‌های فیلمسازی شروع به ساخت فیلم‌های مختلف برای این قشر کردند. برخی از این فیلم‌ها به قدری خوش ساخت بودند که توانستند توجه همه را به خود جلب کنند و فراتر از انتظارات ظاهر شوند. در ادامه به معرفی بهترین فیلم های LGBT خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

Blue Is The Warmest Color

اگر بخواهیم از بهترین فیلم های LGBT صحبت کنیم، “آبی گرمترین رنگ است” همیشه جزو آیتم های اول خواهد بود. این فیلم با وجود قدیمی بودن توانسته است به خوبی با مخاطبان ارتباط بگیرد. این فیلم خوش ساخت فرانسوی توانسته است هم نظر بینندگان و هم نظر منتقدان را به خود جلب کند تا ثابت کند که تمام فیلم‌های اقلیتی سطحی نیستند و می‌توانند مفاهیم عمیق‌تری هم داشته باشند.

آبی گرمترین رنگ است

داستان فیلم Blue is the Warmest Color در مورد 2 دختر جوان است که به صورتی واضح و بی‌پرده به مخاطب ارائه می‌شود. “ادل” که در ظاهر به پسران علاقه دارد، بعد از دیدن “اما” دلباخته‌ی او می‌شود. مخاطب در طول فیلم نحوه آشنایی آن‌ها تا فاصله گرفتنشان را می‌بیند.

“زندگی ادل” یا “آبی گرمترین رنگ سال است” یک فیلم بزرگسالان است اما تنها به این جنبه از خود محدود نیست. این فیلم با سمبلیست بصری خود توانسته است سختگیر ترین بینندگان خود را هم راضی کند. این فیلم در زمان خود همه چیز داشت؛ از یک هسته‌ی محکم داستانی و شاخ و برگ کافی بگیر تا انتخاب موسیقی هنرمندانه و مرتبط برای درگیر کردن مخاطب!

بیشتر بخوانید: بهترین سایت های دانلود فیلم و سریال بدون سانسور

Brokeback Mountain

اکثر ما هیث لجر را با نقش ماندگار جوکر می‌شناسیم. حتی بیشتر ما دیالوگ های جوکر را از حفظ هستیم. ترکیب او و جیک جیلنهال که با فیلم هایی مثل Prisoners، Nightcrawler و اسپایدرمن: دور از خانه شناخته می‌شود یکی از بهترین فیلم های LGBT را ساخته است که بعد از گذشت سال‌ها طرفداران خود را دارد.

خرید اکانت نتفلیکس ارزان
کوهستان بروکبک؛ از معروف ترین فیلم های LGBTQ

داستان فیلم Brokeback Mountain در مورد یک کارگر مزرعه و یک گاوچران است که در کوهستان بروکبک همدیگر را ملاقات می‌کنند. مخاطب از سال 1963 که آن دو عاشق می‌شوند تا 20 سال بعد همراه داستان می‌شود و پستی و بلندی‌های یک عشق آتشین و دردسرساز را در فضای سنتی آن زمان می‌بیند.

این فیلم توانسته است نامزد دریافت 8 اسکار شود و 3 مورد را کسب کند. امتیاز IMDb این فیلم 7.7 و امتیاز Rotten Tomatoes آن 88% است. کاربران گوگل هم به این فیلم امتیاز 4.6 داده اند.

Moonlight: از بهترین فیلم های LGBT

Moonlight یک فیلم درام آمریکایی محصول سال ۲۰۱۶ به کارگردانی بری جنکینز و نویسندگی جنکینز و تارل الوین مک کرینی است. این فیلم بر اساس رمانی به همین نام نوشته مک کرینی ساخته شده است و داستان زندگی یک مرد سیاه پوست همجنسگرا را از کودکی تا بزرگسالی روایت می کند.

فیلم در سه بخش مختلف روایت می شود: در بخش اول، داستان زندگی Chiron در سن ۹ سالگی در یک محله فقیرنشین میامی روایت می شود. Chiron یک پسر خجالتی و گوشه گیر است که توسط مادر معتادش بزرگ می شود. او همچنین مورد آزار و اذیت همکلاسی هایش قرار می گیرد. در بخش دوم، داستان زندگی Chiron در سن ۱۶ سالگی روایت می شود. Chiron اکنون یک نوجوان است که شروع به کشف هویت جنسی خود می کند. او با مردی به نام خوان آشنا می شود که به او کمک می کند تا اعتماد به نفس پیدا کند.

در بخش سوم، داستان زندگی Chiron در سن ۲۱ سالگی روایت می شود. Chiron اکنون یک مرد جوان است که به عنوان قاچاقچی مواد مخدر کار می کند. او هنوز هم با مسائل هویت جنسی خود دست و پنجه نرم می کند، اما در نهایت شروع به پذیرفتن خود می کند.

فیلم Moonlight

Moonlight یک فیلم زیبا و تامل برانگیز است که به موضوع هویت جنسی، تبعیض و امید می پردازد. بازی بازیگران فیلم، به ویژه تیلور هریس در نقش Chiron، بسیار عالی است. کارگردانی جنکینز نیز بسیار خوب است و ترکیب این موارد توانسته است یکی از بهترین فیلم های LGBT را بسازد.

Moonlight در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ برنده جایزه نخل طلا شد و در نودمین دوره جوایز اسکار نیز نامزد دریافت هشت جایزه شد و در نهایت در سه بخش بهترین فیلم، بهترین کارگردانی و بهترین بازیگر نقش مکمل مرد (ماهرشالا علی) برنده جایزه شد. این فیلم توانست با گرفتن امتیاز 8.3 از IMDb و 98 از راتن تومیتوز و 91 از متاکریتیک، خودش را به عنوان یکی از بهترین فیلم های LGBT به دنیا معرفی کند.

Portrait Of A Lady On Fire

Portrait of a Lady on Fire یک فیلم درام عاشقانه فرانسوی محصول سال ۲۰۱۹ به کارگردانی سلین سیاما است. این فیلم داستان یک نقاش جوان فرانسوی به نام ماری را روایت می کند که در قرن هجدهم به جزیره بریتانیایی کورزی فرستاده می شود تا پرتره ای از هلن، یک کنتس جوان که قرار است با یک مرد ثروتمند ازدواج کند، بکشد. ماری و هلن به سرعت به یکدیگر جذب می شوند و یک رابطه عاشقانه بین آنها شکل می گیرد. اما این رابطه محکوم به شکست است، زیرا هر دو زن در یک جامعه مردسالار زندگی می کنند که عشق بین زنان را مجاز نمی داند.

Portrait of a Lady on Fire یک فیلم زیبا و شاعرانه است که به موضوع عشق، میل و محدودیت های جامعه می پردازد. بازی بازیگران فیلم، به ویژه آدل انل در نقش هلن و نوئمی مرلان در نقش ماری، بسیار عالی است. کارگردانی سیاما نیز بسیار خوب است و او توانسته است فیلمی بسازد که هم زیبا و هم تاثیرگذار باشد.

فیلم portrait of a lady on fire

Portrait of a Lady on Fire در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۹ برنده جایزه نخل طلا شد و در نود و دومین دوره جوایز اسکار نیز نامزد دریافت دو جایزه بهترین فیلم بین المللی و بهترین فیلمنامه اقتباسی شد. گیرایی فیلم در زمان دیدن و خواندن نقدهای مثبت آن بعد از تماشای فیلم به خوبی نشان می‌دهد که چرا Portrait Of A Lady On Fire جزو بهترین فیلم های LGBT است.

در مقاله‌ی فیلم های بدون سانسور با فیلم های مشابه بیشتری از این دست آشنا شوید!

The Handmaiden

خدمتکار یک فیلم درام کره جنوبی محصول سال ۲۰۱۶ به کارگردانی پارک چان ووک است. این فیلم بر اساس رمان انگشتر نوشته سارا واترز ساخته شده است و داستان یک خدمتکار زن جوان را روایت می کند که به یک کنتس ژاپنی جوان خدمت می کند. خدمتکار توسط یک مرد جوان استخدام می شود تا با کنتس ازدواج کند و سپس او را به قتل برساند. خدمتکار و کنتس به تدریج به یکدیگر علاقه مند می شوند و این علاقه به یک رابطه عاشقانه تبدیل می شود. اما این رابطه محکوم به شکست است، زیرا هر دو زن در یک جامعه مردسالار زندگی می کنند که عشق بین زنان را مجاز نمی داند.

فیلم کره ای خدمتکار

خدمتکار یک فیلم زیبا، پیچیده و رمزآلود است که به موضوع عشق، میل و محدودیت های جامعه می پردازد. بازی بازیگران فیلم، به ویژه کیم مین هی در نقش سوک هی و کیم تا ری در نقش کنتس هیدکو، بسیار عالی است. کارگردانی پارک چان ووک نیز بسیار خوب است و او توانسته است فیلمی بسازد که هم زیبا و هم تاثیرگذار باشد و با قدرت در بین بهترین فیلم های LGBT قرار بگیرد.

خدمتکار در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ برنده جایزه نخل طلا شد و در نودمین دوره جوایز اسکار نیز نامزد دریافت سه جایزه بهترین فیلم بین المللی، بهترین فیلمبرداری و بهترین طراحی لباس شد. این فیلم علاوه بر این که جزو لیست بهترین فیلم های LGBT ماست، در لیست فیلم هایی که نباید با خانواده دید سایت ما هم قرار دارد.

Call Me By Your Name

یکی از موفق ترین فیلم های تیموتی شالامه‌ی جوان، Call me by your name است که توانسته است جزو بهترین فیلم های LGBT باشد. این فیلم که در سال 2017 اکران شد مورد استقبال مخاطبان و منتقدان قرار گرفت تا داستان الیو و اولیور چیزی فراتر از یک عشق ممنوعه باشد.

فیلم مرا با اسم خودت صدا کن

داستان این فیلم در دهه 80 میلادی اتفاق می‌افتد. جایی که الیو (با بازی تیموتی شالامه) شیفته‌ی همکار موقتی پدر خود، اولیور (با بازی آرمی همر)، می‌شود. این عشق ممنوعه در طول فیلم به زیبایی شکل می‌گیرد، رشد می‌کند و با یک پایانبندی جذاب به پایان می‌رسد.

با توجه به این که رابطه‌ی یک پسر 17 ساله و 30 ساله می‌تواند از هر نظر نامتعارف به نظر برسد (حتی از دید جامعه LGBT)؛ اما کارگردان با تکیه بر جنبه‌های سازنده‌ی عشق، یک دید غیر جنسی از رابطه‌ی این 2 نفر را به تصویر می‌کشد تا مخاطبش فارغ از موضوع جنسیت و یا سن و سال تکیه دهد و از زیبایی‌های یک رابطه‌ی سازنده و دوطرفه لذت ببرد.

داستان جذاب و روایت دوست داشتنی و هیجان انگیز به همراه سمبلیسم ستودنی کارگردان باعث شده است تا Call Me By Your Name جزو بهترین فیلم های LGBT باشد و امتیازات بالای IMDb و Rotten Tomatoes هم به خوبی این را ثابت می‌کند.

اگر به این ژانر علاقه دارید حتما لیست فیلم های اروتیک را بررسی کنید.

Circumstances

چهارمین تجربه کارگردانی مریم کشاورز، اثری پخته و قابل توجه است که توانسته است برنده 11 جایزه‌ی بین المللی در مسابقات مختلف شود. بازیگران اصلی این فیلم سارا کاظمی (در نقش شیرین ارشدی) و نیکول بوشهری (در نقش عاطفه حکیمی) هستند. جالب است بدانید که این فیلم اولین تجربه‌ی بازیگری نیکول بوشهری هم هست.

فیلم LGBTQ ایرانی

با وجود این که لهجه برخی بازیگران در فارسی حرف زدن کاملا مشخص است، اما فیلمبرداری آن در لبنان باعث شده تا فضایی نزدیک به ایران داشته باشد. کارگردان اثر هم که بزرگ شده‌ی آمریکاست، از تجربیات خود از سفر به ایران در نوشتن و کارگردانی فیلم به خوبی استفاده کرده است. شاید این فیلم بازیگران سرشناسی نداشته باشد اما فطعا به خاطر شخصیت‌هایش، داستانی آشنا برای شما روایت خواهد کرد.

ایران در این فیلم با چیزی که در فیلم های کیارستمی، مجیدی یا مخملباف می‌بینید تفاوت‌های زیادی دارد و شاید دیدن این فضا در یک فیلم هم برای شما جالب باشد.

*اصلاح شد*

The Miseducation Of Cameron Post

فیلم سینمایی Miseducation of Cameron Post

یکی از فیلم های نسبتا جدیدی که برای فراهم کردن فضای مناسب برای جامعه LGBT ساخته شد، داستان Cameron Post بود. داستان این فیلم در مورد دختر جوانیست که رفتاری بر خلاف عرف جامعه دارد. البته او در جمع دوستانه‌ی خود تنها نیست اما رفتار دیگران باعث می‌شود تا همکیشان او سعی کنند خود را شبیه اکثریت کنند. در کل می‌توان The Miseducation of Cameron Post را به خاطر پیام خود جزو بهترین فیلم های LGBT دانست.

تحریریه نقد فارسی. عناوینی که با این اکانت انتشار می‌یابد، کاری جمعی از هنر همکاران ما در مجموعه نقد فارسی است.